قل قل کردن پیپ در هنگام مصرف
این صدا به دلیل جمع شدن شیره و رطوبت بنا به فرم و طراحی پیپ در انتهای کاسه و یا درون شنک و یا در استم ، شنیده می شود .
دلایل ایجاد شیره می تواند به شرح زیر باشد :
1 _ مشکل در طراحی و ساخت پیپ :
در
برخی موارد به دلیل طراحی اشتباه و یا ساخت نا مناسب و گاها به دلیل ذات
فرم و شکل پیپ صدای قل قل شنیده می شود و یا اسموکی مرطوب تر از حد
معمول و استاندارد بوجود می آید .
در اکثر موارد این مشکل به دلیل
طراحی نادرست در مسیر هوایی از انتهای کاسه تا قسمت دهانی پیپ ایجاد می
شود ، وظیفه و کارایی این مسیر متراکم کردن و چگالش دود گرم حاصل از
سوختن توتون و هدایت و انبساط و آزاد سازی آن به سمت قسمت دهانی می باشد
که برخی اوقات به دلیل شیب تند و نامتعارف و یا وجود فاصله هوایی و
ناپیوستگی در طول مسیر هوایی مشکل جمه شدن شیره و یا رطوبت بوجود می آید .
این ناپیوستگی در مسیر هوایی می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود :
_
برخی از سازندگان پیپ بر این باورند که انتهای تنون حتما باید با قسمت
مورتایز در شنک در تماس کامل باشد و بعضی دیگر معتقد هستند که این تماس
کامل چندان هم ضروری نیست . معمولا این اتصال و تماس کامل در پیپ های
ماشین ساز بطور کامل رعایت نمی شود .
_ دلیل دیگر میتواند در یک راستا
نبودن شنک و استم در طراحی و ساخت پیپ باشد که این مشکل بیشتر در پیپ
هایی با فرم خمیده دیده می شود .
_ گاها نیز فیت نشدن کامل قسمت تنون
در شنک می تواند باعث بروز چنین مشکلی شود البته در مورد فیت بودن تنون
در شنک هم اتفاق نظر در بین سازندگان و طراحان دیده نمی شود !
صرف نظر از جزئیات تخصصی گفته شده به نظر می رسد که مکانیک و ساختمان یک پیپ می تواند ارتباط مستقیم بین ایجاد مشکل قل قل پیپ برای یک اسموکر پیپ با یک توتون خاص و حتی با همه توتون ها داشته باشد .
2 _ اسموک سریع :
بخار
آب یکی از ترکیبات حاصل در هنگام سوختن توتون است که با داشتن اسموک
سریع مقدار زیادی بخار آب ایجاد شده و در طول مسیر هوایی به مایع تبدیل
شده و ایجاد مشکل می کند .
3 _ استفاده از پیپی که هنوز آب بندی نشده است :
که البته در این مورد نیز اتفاق نظر و دلیل علمی وجود ندارد ولی خب بنا بر تجربه پیپ نو معمولا اسموک مرطوب تری دارد .
4 _ استفاده از توتون های با رطوبت بالا :
برخی توتون ها بخصوص انواع آروماتیک دارای رطوبت بالایی هستند که این امر موجب ایجاد مشکل می شود .
5 _ استفاده از توتون های با افزودنی های زیاد :
در
برخی توتون ها و بازهم بیشتر در انواع آروماتیک به دلیل استفاده از
افزودنی های زیاد و موادی مانند گلیکول پروپیلن کع یک ماده رطویت گیر است
در هنگام سوختن توتون روغن و شیره بیشتر از حد استاندارد ایجاد میشود که
باعث ایجاد مشکل می شود .
6 _ وجود بزاق دهان در پیپ :
ترشح
بزاق دهان در هنگام کشیدن پیپ امری طبیعی است که گاها این بزاق به درون
استم و دهاوی پیپ وارد می شود و انباشته میگردد . تا حد امکان سعی کنید
زبان خود را از وردی دهانی استم پیپ دور نگاه دارید و از ورود بزاق دهان
به درون استم جلوگیری کنید .
در هر صورت اگر در هنگام کشیدن پیپ
با مشکل قل قل مواجه شنیدن با استفاد از یک نخ تمیز کننده و وارد کردن آن
در طول مسیر هوایی رطوبت و یا شیره موجود را از بین ببرید و سپس به
کشیدن پیپ خود ادامه دهید .
منبع: سایت پاسارگاد تاباک